Meditacijska delavnica za iskrive raziskovalce (otroška)

DOGODEK

Meditacijska delavnica za iskrive raziskovalce (otroška)

September je čas, ko ponovno zasedemo šolske klopi, se nam k novim znanjem mudi, prebudi se iskriva želja po športu, raznoterih hobijih in novih pustolovščinah. Ena izmed novih raziskovanj je ravno naša meditacijska delavnica za iskrive raziskovalce, kjer se naučimo, utrdimo vse stvari, ki nam jih meditacija vljudno veli. Pridi z nami v čisto pravo meditacijsko kreativno šolo, kjer se vse zgodi na drugačen način. Si radovedna, radoveden tudi ti? Daj, pridi, povabljen, povabljena si na raziskovanje novih meditacijskih poti.

Staršem prijazno povej doma, da vas čaka meditativna ustvarjalna pravljica. Vključeni ste vsi, da primete za možnost produktivnih, hkrati mirnih meditacijskih poti. Starš te pripelje, te za 2 uri prepusti čutnim energijam našega ateljeja, mami, oči, morda oba, možnost je tudi, da te pripelje babica. Ali pa kdo drug, ki ti zaupa, da zmoreš osvojiti vse, ob čemur ti zaigra srce. Tvoj voznik te pripelje k meni, k nam, kjer skupaj ustvarimo meditativni plan. Nato čez dve uri čas preteče in igrivo srce nazaj k svojim staršem, skrbnikom, prijateljem, zaveznikom steče.

Na meditacijsko ustvarjalni delavnici se spoznamo s pojmom in prakso meditacije. Kaj meditacija je, kakšni so osnovni položaji v meditaciji, kako nam lahko pomaga, kadar nam misli begajo in se moramo umiriti ter skoncentrirati na morebiten preizkus v šoli ali na katerem koli drugem področju. Morda imamo izziv z zobozdravnikom, mogoče s prijatelji, nam povzroča matematika preglavice? Potrebujemo pogum, da izpeljemo super ustno predstavitev pred razredom? Potem smo vsekakor na odlični poti, kjer si lahko na pomoč priskočimo sami. Za dodatno podporo prisluhnemo zvokom manter ali se povežemo s kristalom in smo na poti do zmage. Izberemo si vsak svoj trenutni izziv, osvojimo meditacijski položaj ter namensko zastavimo načrt, kako s pomočjo tehnike meditacije pridemo do uresničitve zastavljenega namena. Pristopi k osvajanju znanj so lahkotne miselne pobarvanke, poslušanje zdravilnih zvokov, seznanitev s kristali(vsak dobi v dar kristal in ga programira z želenim namenom), osredotočenost, čuječnost, še mnogo raznovrstnih pristopov in reči in seveda meditacija. 

Raziskovalni program

  • Zakaj bi človek sploh meditiral?
  • Kaj je meditacija?
  • Čemu je meditacija namenjena?
  • Osnove meditacijskih položajev?
  • Kaj so misli, kako jih umiriti in se povezati z njimi tako, da nam bodo v pomoč?
  • Kako nam lahko meditacija pomaga?
  • Zdravilni zvoki manter in tibetanskih skled.
  • Kristali.
  • Raznotere tehnike sprostitve, umiritve in podobnega.
1. SREČANJE

S skupino se spoznamo med seboj, naredimo skupinski plan naših srečanj in se nato prestavimo v ustvarjalni kotiček, kjer se usmerimo na kreativni del delavnice. Vsak dobi svojo meditacijsko mapico, kamor bomo spravljali material. Skozi igre se spoznavamo z meditacijo, tipamo, raziskujemo to čudovito tehniko, njene položaje in se spoprijateljimo s čisto pravo vodeno meditacijo. Sledi vodena meditacija s pozornostjo diha in izdiha, kjer imamo pozornost usmerjeno na naše fizično telo. Pred tem se spomnimo vseh delov telesa preko slike ter z dotikom na predel posameznih delov. Kasneje to naredimo med meditacijo. Ves čas se pogovarjamo, igrivo učimo in spoznavamo nove pristope. 

Povemo kakšni so učinki meditacije na telo, podprti tudi preko znanstvenih dokazov. Seznanimo se z energetskimi centri v telesu in da si jih lažje predstavljamo, pobarvamo miselno pobarvanko. Za zaključek srečanja izberemo vsak svoj trenutni izziv, ga predihamo in skozi meditacijo energijo sprostimo ter prosimo Vesolje za najboljšo možno rešitev za nas. 

2. SREČANJE

Misli. Kaj so, kako jih lahko preusmerimo in spremenimo sebi v prid? Kako pretehtati katera odločitev je najboljša zame? Kako se na naše misli, počutje odziva Vesolje? Misel je neskončna. Kako najti poravnavo in sprejemati odločitve v svoje najvišje dobro? Na tem srečanju bomo poiskali odgovore na zastavljena vprašanja in se lotili praktičnih tehnik sproščanja in preusmerjanja misli, s tem pa seveda dvignili vibracijo in lažje pretehtali kaj je najboljša možna odločitev za vsakega posameznika. Spoznali bomo tudi vsa naša telesa in slikovno ter iz primerov ugotavljali, kako misli, kasneje sprožena čustva, vplivajo na naše počutje.

Preberemo pravljico in ne preberemo konca pravljice, saj ga spiše/pove vsak otrok sam. Tako ugotovimo, da so naše misli proste, izberejo lahko različne poti in ustvarijo svoje zgodbe. Toliko kot nas je, toliko različnih misli se nam sprehaja po možganih in super je, da imamo takšne možnosti.

Izdelamo angelski spomin. 

3. SREČANJE

Sem kapitan/kapitanka svoje duše. Pregledamo dnevnike/vision boarde. Kako nam gre? Predelamo, kar je še potrebno. Nato preidemo na temo hvaležnosti. Kaj pomeni, če pozornost obrnemo k hvaležnosti, kako dvignemo vibracijo in se nam stvari z večjo lahkotnostjo izpeljejo. Naučimo se sprejemati svoje unikatnosti. Izdelamo magic box, kamor bomo kristal shranili. Spoznamo kristale. Vsak programira svoj kristal z namero, ki jo izbere sam zase preko meditacije. 

4. SREČANJE

Opazujemo misli. Vprašamo se kaj bi bilo, če teh misli ne bi imeli, če morda pripadajo komu drugemu? Kako bi bilo, če bi jih lahko enostavno izbrisali? Bi se še vedno enako počutili? Kaj lahko storimo, da prenehamo nizati misel na misel? Najprej sprejmemo odločitev, da si to želimo, nato gremo v akcijo, da neželene misli preoblikujemo. Kaj je v moje najvišje dobro in najvišje dobro te situacije? Sprejeti, da tudi ti komu ne ustrezaš. 

Igra spomina pred in po meditaciji. Katera je učinkovitejša?

Vaje čuječnosti. Se spomnite kaj ste danes zajtrkovali? Jedli za kosilo? Kakšen okus je imela hrana? Je bila topla ali hladna? Kako ste se počutili preden ste jo zaužili in po tem? Bodimo pozorni na svoje občutke, skušajmo se jih spomniti. Kakšni so bili? Katerih se spomnimo najmočneje? Okusa? Toplote? Fizične lakote?

Na koncu zapišemo vsakodnevne misli, ki smo jih imeli čez dan. Spomnimo se jih kakšne so bile, ko smo zjutraj vstali, bili v šoli, na faxu…preden smo prišli na delavnico, sedaj na delavnici. Zapišimo vsako svojo misel. Samo misel prenesemo na papir, brez analize. Sedaj poglejmo kaj se nam je dogajalo čez dan, kakšne situacije so nas spremljale, se nam dogajale. So bile v skladu z našimi mislimi, ki smo jih spisali na list? Ugotovimo, da misli kreirajo naše okoliščine in da imamo mi vse vajeti v rokah, da si ustvarimo situacije takšne kot si jih želimo. Da pa to najlažje in najhitreje storimo pa smo v zavedanju, da naše misli ustvarjajo, zato jih usmerjamo v prijetne, sproščujoče, lahkotne, pogumne misli. So naše prijateljice, ki nam pomagajo. Naučimo se energetsko skenirati telo in v vse dele poslati zdravilno biserno svetlobo. Naredimo vibracijsko akcijo in misli usmerimo v to, kar si želimo čutiti, doživljati. Meditacija. 

Priporočena starost otroka: od 6 do 12 let.

Trajanje: Mesečna delavnica, 1-krat tedensko, 4 srečanja, vsako srečanje traja 2 uri.

Potek: Starši otroke pripeljete v atelje, se spoznamo, prevzamem za dve uri, vi pa imate ta čas priložnost, da čas namenite sebi in svojim ljubim stvarem. Nato pa se vrnete v atelje, kjer otroke ponovno predam v vaš objem <3

*Ustvarjalnice so primerne za vse otroke, ki so že kdaj meditirali, ustvarjali ali pa za tiste, ki bodo to počeli prvikrat. Ves čas je poskrbljeno za varen prostor, poln ljubezni, topline, ustvarjalnosti in navihane radovednosti. Vključene so igre, kjer razvijamo motorične spretnosti, domišljijski svet, na vrsto različnih načinov se odpiramo kreativnosti, se sproščamo, utrjujemo vaje pozornosti, raziskujemo naše čute, ostrimo čuječnost, krepimo notranjo moč, igrivost, se povezujemo in raziskujemo J . V ceno so vključeni vsi materiali, prigrizki in vodenje. 

DOGODEK VODI

Vita Lesnjak

DATUM DOGODKA
četrtek, 24. septembra
od 16:30 do 18:30

DOGODEK JE PRETEKEL!
PRISPEVEK

posamezno srečanje 30 evrov, vsa štiri srečanja 110 evrov.

BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopite v naše nebeške e-poštne svetove in prejemali boste zanimive novičke in brezplačna tedenska duhovna učenja. Ob vašem vstopu vas obdarimo z dvema meditacijama in devetimi angelskimi obredi. Dobrodošli.