Otroške čarovnije: Delavnica pogumnega duhca Strahca z dvignjeno glavo

DOGODEK

Otroške čarovnije: Delavnica pogumnega duhca Strahca z dvignjeno glavo

"Kako lep bo svet nekoč, ko bodo odrasle generacije, ki niso nikoli prenehale verjeti v vile." Vita Lesnjak

Spoznamo duhca z imenom Strahec. Gre za simpatičnega, prijaznega duhca, ki se boji sveta, ker mu je neznan in z njim nima izkušenj. Izredno se boji zdravnika. Zdi se mu najhujša stvar na svetu. Ponoči včasih ne zatisne očesa, ker ga je strah, ker mora zjutraj v laboratorij. Po glavi mu rojijo misli, misli osnovane na strahu. Zaveda se, da niso resnične, a ker jih toliko časa premleva, postajajo njegova realnost. V telesu čuti tesnobo, potijo se mu roke, zebe ga in čeprav je zaspan, ne more zaspati, ker ga skrbi kaj bo jutri. Pride dan, ko se Strahec odloči, da mu je tega dovolj, ker mu to ne prinaša sreče. Sprejme odločitev, da se sooči s svojim izzivom, pogleda zakaj se mu to dogaja in kaj narediti, da se mu ne bo več. Ustvari pravljičen proces, ki mu pomaga svobodno zadihati. Prediha gmoto, ki ga je ovirala, jo obarva z lahkotnostjo, igrivostjo in optimizmom ter z dvignjeno glavo in pokončno držo odkoraka v svet po nove zmage. Ti je zgodba duhca Stahca blizu? Te pokliče, ker si morda tudi ti v podobni situaciji? Še ne veš kako se spoprijateljiti s tremo pred nastopi? Morda ti telo sporoča, da so se misli zavile tako, da si mnenja, da ti določen predmet v šoli ne gre najbolje? Mogoče je tvoja situacija tako unikatna in nimaš občutka ali jo želiš s kom deliti? Če je tako, sem mnenja, da se lahko skupaj znajdemo preko zgodbe našega simpatičnega, nežnega duhca in to razrešimo enkrat za vselej. Pri tem nas bo podprla meditacija, igre, ki nas bodo sprostile, razvedrile in nasmejale. Na koncu pa bomo objeli najprej sami sebe, si čestitali in s ponosom povedali, da smo na poti do uspeha.

Delavnica ima več srečanj, kjer se seznanimo s temami:

  • kaj je strah
  • kako se z njim spoprijateljiti
  • kaj narediti, ko se pojavi
  • kako stopiti na most poguma
  • komunikacija s svojim telesom
  • razne sprostitvene tehnike, največ preko meditacije, igre in ustvarjalno kreativne dejavnosti

Trajanje posameznega srečanja: Mesečna delavnica, 1-krat tedensko, 4 srečanja, vsako srečanje traja 2 uri.

  • Delavnica Pogumnega duhca Strahca je mesečna delavnica, sestavljena iz štirih srečanj, ki trajajo 2 uri, enkrat na teden. V stik stopimo s svojimi strahovi, se z njimi spoprijateljimo preko iger in raznih vrst sprostitvenih tehnik, od meditacije do ustvarjalno kreativne dejavnosti. Stopimo na trden most poguma in primemo krmila v svoje roke.
  • Primerno za: Vabljeni otroci od 6. leta starosti dalje, pa vse do 12-tega leta.
  • Delavnica ima omejeno število mest, skupine so majhne, z namenom, da se lahko vsakemu posamezniku v miru posvetimo. Starši dobite podrobna navodila po e-pošti ob prijavi. Vi jih zaupate mojemu objemu, vi pa si vzemite čas zase. In nato vam bodo otroci povedali zgodbe, ki vas bodo očarale. Ustvarjalnice so primerne za vse otroke, ki so že kdaj meditirali, ustvarjali ali pa za tiste, ki bodo to počeli prvikrat. Ves čas je poskrbljeno za varen prostor, poln ljubezni, topline, ustvarjalnosti in navihane radovednosti. Vključene so igre, kjer razvijamo motorične spretnosti, domišljijski svet, na vrsto različnih načinov se odpiramo kreativnosti, se sproščamo, utrjujemo vaje pozornosti, krepimo notranjo moč, igrivost in še kaj.

Vabljeni moji mali člani čarobnih svetov. 

DOGODEK VODI

Vita Lesnjak

DATUM DOGODKA
Torek, 6. julij
od 16:30 do 18:30
PRISPEVEK

30 eur / srečanje (110 eur v primeru izbora vseh štirih srečanj)

Pridruži se  

Pridruži se

Osebni podatki

Druga oseba

Dodaj še eno osebo
BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopite v naše nebeške e-poštne svetove in prejemali boste zanimive novičke in brezplačna tedenska duhovna učenja. Ob vašem vstopu vas obdarimo z dvema meditacijama in devetimi angelskimi obredi. Dobrodošli.