Karneval sprememb bo plesal še naprej

 
Ta vikend smo preživeli v ...maskah. Pravijo, da nekateri svoje maske nedenejo, da bi končno lahko izrazili nekaj, kar drugačne ne smejo. Pravijo tudi, da si jih spet drugi nadenejo z namenom izkusititi kaj pomeni neka drugačna energija. Pravijo pa, da tretji jo spet izbirajo na podlagi tega, kar čutijo, da so znotraj sebe in sedaj lahko to končno pokažejo. Nešteto je variacij in izkušenj, kajti življenje je...KARNEVAL. Kot vidite sem si tudi sama dala duška in se prelevila v Miki Miško, ko pa sem razmišljala o tem kaj spisati na temo sporočila sem se spomnila na čudovito zgodbo iz moje knjige Nebesa pripovedujejo, ki zelo ponazarja trenutna obdobja, obdobja, ko se vse skupaj zdi en velik karneval. Karneval mask, preobratov in podobno. Zgodba nosi naslov "Maškarada" in razkriva sledeče: "Ali ima vse smisel v karnevalu življenja? Smo sploh tukaj z namenom? In kaj je ta namen?" Vabljeni k branju...

Maškarada

V Nebesih se je duša, svetla kot sonce, pripravljala na inkarnacijo. Žarela je v spoznanjih, da jo čaka nova pot. Prehodila jo je že tolikokrat. Vsakič je pozabila, kdo je in od kod prihaja. Tako bo tudi tokrat. Pogledala bo čudoviti planet Zemlja in vedela, kaj ji prinaša. Vse ji bo jasno. Veselila se bo. Vsako spoznanje, tako težko kot lahko, jo bo nagrajevalo z vedenjem, da izkuša - torej živi. Pa vendar si bo v Nebesih zastavila toliko vprašanj: »Ali mi bo tokrat uspelo dokončati tisto, za kar prej nisem imela poguma? Se bom spomnila sama sebe? In svojih zmožnosti? Bom znala ljubiti, oprostiti?« In ko bo prišla na Zemljo in bo za trenutek začutila meglice, ustvarjene s pomočjo ega, se bo spraševala: »V čem je sploh smisel življenja? Za kaj se je treba tako boriti, trpeti? Le kako sem si to lahko izbrala? Pa sem si res?« Pa vendar, sedaj, tukaj v Nebesih, žari in ve, da zmore.

Vstopi v sobo, ki bi ji z lahkoto rekli tudi garderoba. Kot bi se v njej skrivala čarobna ogledala, ki jo bodo spremenila v … vse, kar bo želela. Za njo stoji njen angel varuh. Tako zelo jo ljubi. In tudi ona ga ljubi. Njuna ljubezen je večna. Se bo spomnila, kdo je? Takrat, ko pride trenutek pozabe?

Pa vendar sta tukaj skupaj in garderoba oživi. Čas je za maškare.

Duša si izbere ime. Prišepnila ga bo pravim ušesom in upala, da jo slišijo. Izbrala si bo telo. Kakšno bo tokrat? Mu bodo na Zemlji rekli moški ali ženska? Kako se bodo obnašali do tega videza? Ga bo ona sprejela, kljub temu, da je iz nebeških oči zanjo vse tako popolno? Nato si izbere tiste, ki ji bodo pomagali pri tem, da se bo našemila in postala maškara. Svoje stiliste. Rekli jim bodo starši, prijatelji in podobno. Izbrala bo oblačila in okolje, kjer bo lahko izžarevala svojo vlogo. Kaj bo igrala tokrat? Kaj bo njena preobleka? Kako se želi predstaviti? Ali bo njena preobleka ljudem všeč? Ali bo všeč sama sebi? Vse je že skrbno izbrala in ve, kam gre. Le še udeležiti se mora karnevala. Je pripravljena?

In preden gre, ji bo angel varuh zašepetal resnico, v upanju, da se je bo spomnila, ko bo podvomila vase. Ko jo bo moral v maškaradi spomniti na lepoto, ki jo prinaša pust, pa vendar tudi na tisto pravo iskrico ljubezni, ki se skriva v njej.

In kaj ji reče angel varuh? Kaj menite? Predvsem pa – čigava je ta zgodba?

Nebeško dešifriranje - ko angel varuh zašepeta:

»Ne pozabi, to je tvoja maškarada. Lahko si, kdorkoli želiš. In pri tvoji maškaradi je bistveno, da uživaš v svojih vlogah, kot tudi v svoji resnici, ko se vloge končajo. Ne pozabi na pomembno – to je karneval. Maškare izžarevajo ljubezen in veselje zato, ker uživajo v preobleki, ki so si jo izbrale. Od kostumov do ličil, pa do tistih, ki ji bodo pomagali pri preobrazbi. Zatorej tega ne jemlji preresno. Ne pozabi uživati v karnevalu. Pleši, poj, veseli se majhnih stvari. Dovoli si biti drugačna. Danes si ta maškara, jutri boš drugačna. Svoje preobleke boš neštetokrat zamenjala. Vsakokrat boš želela preizkusiti drug kostum in ugotoviti, kako se počutiš v novi preobleki. Gre za doživetje. Gre za vse, kar to doživetje prinaša. Pa vendar je to karneval. Karneval, ki gosti toliko maškar ter vedno opominja – da je to obdobje radosti in obdobje, ko dovoliš, da je vse okoli tebe samo tisto, kar JE v danem trenutku. In da si ti tisto, kar SI v danem trenutku. Ko torej greš v življenje, se opremiš s spoznanjem, da prihaja čas veselja in srečnih maškar. Pa tudi čas žalostnih klovnov. Opazuješ vse te izkušnje in spoznavaš toliko različnih barv, ki jih prinaša ta karneval. Vsaka barva prinaša svoje čustvo, vsaka maškara nosi svoj izbor. A vendar, tako otroci kot odrasli na Zemlji ljubijo maškare. Ne pozabi tega. Vedno jim prinesejo nasmeh na obraz. Nikoli se zaradi njih ne vojskujejo. V času karnevala si ljudje podajo roko in plešejo skupaj. Naj bo tvoje življenje kot maškarada – lahkotno in sproščeno, pa vendar dovoli vse odtenke pustnih barv. Pust prinaša konec zime in naznanja pomlad, novo rojstvo. Teh rojstev je veliko. Vsako novo rojstvo, vsako novo obdobje je nov blagoslov, ki prinaša nekaj drugačnega. Edinstvenega. Zatorej uživaj v tem spoznanju. Spusti, kar ni zate. Sprejmi, kar prihaja. Dovoli, da energija teče. Dovoli si vsa čustva. Naslikala ti bodo resnico o tebi. In če si dovoliš preplesati svojo maškarado in v vsaki pesmi najti luč in upanje zase, potem se vrneš k meni z odvrženimi kostumi in mi rečeš: »Kakšen karneval! Kakšne izkušnje!«

To je moja zgodba. To je tvoja zgodba. To je zgodba vsakega izmed nas. Uživajmo skupaj v naših karnevalih, ki nas bodo na koncu obdarili s spoznanjem resnice … o samem sebi…Hvala Nebesa za čudovito popotovanje. Hvala za vse šifre.

In zdaj? Kako naprej? Kaj pa si vi želite od svojega življenja? Kakšna bo vaša zgodba? In najpomembnejše - kakšna bo vaša šifra?

Nebeška šifra: Vi ste šifre. Vi imate ključe do vseh resnic o svojem obstoju. Zato na poti do teh resnic uživajte v izbranih vlogah in si dovolite izkusiti vse odtenke … življenja

VSEBINA IZ KNJIGE NEBESA PRIPOVEDUJEJO, VSE PRAVICE PRIDRŽANE, KNJIGO LAHKO NAROČITE NA INFO@POTOVANJDUSE.SI
6. december 2018
Le še nekaj dni preprodaje! Mesta se polnijo hitro!