Vera v pozitivne spremembe, ki prihajajo

In ko so ljudje potrebovali svojo zgodbo je znova prišla... Na način, ki ste ga do sedaj že radi brali. Tako je, današnja angelska sporočila so dobila dodatni privdih nežnosti s pomočjo nove "pasje" zgodbe iz naše hiše.
 
Kot vidite na fotografiji sta na njej najini dve pasji lepotici. Tara se igra s svojo najljubšo igračo. Tako kot od nekdaj. Lexie, najina posvojenka, ki se nam je pridružila nenačrtovano decembra, se igra...s smetmi. Kot nekoč trpinčen in zapuščen pes drugega ne pozna. Ni poznala...do zdaj. In, ko jo opazujem, mi angelski šepet za vse nas sporoči
 
 

1. Dajte spremembam iz objema bolečine čas. 

Včasih si ne dovolite verjeti, da se bo vse obrnilo na bolje. Kot da ste se nekako navadili na bolečino. Verjeti v boljše bi morda lahko pomenilo razočaranje. A, da bi se lahko izvili iz te sence, potrebujete čas. Čas zdravljenja. Čas, da si zacelite srce. Čas, da prejokate in si vzamete kolikor je potrebno, da se bolečina očisti in zaceli. Zato si vzemite ta čas. Naredite vse za to zdravljenje. Bodite sami s seboj, ozavestite lekcije in sporočila bolečine in si nato dajte novo možnost - verjemite, da vse bolečine lahko minejo in, da ni potrebno pričakovati, da se bodo ponovile. 

Dajte si čas...
 
Naša Lexie obožuje objeme in v njih zna ostati presenetljivo dolgo. A potem pride trenutek, ko se umakne. Včasih jo, ko ne ve, opazujem kako zasanjano zre v neznano in zdi se, kot da si ne želi bližine. Takrat ji z Mihaelom dovoliva njen čas in prostor. Pri sebi se sprašujem kolikokrat se še spominja življenja, ki ga je imela prej. Vem, da potrebuje čas, da se te njene rane, ki jih je povzročila bolečina, zacelijo. In vem, da bo prišel dan, ko je noben spomin ne bo več bolel. Dajem ji čas. A sem ponosna na njo. Navsezadnje si je ona izborila priložnost. Premagala je fizične bolečine, borbo za življenje. Ostalo bo naredila njena volja, naša ljubezen...in čas.
 

2. Gradite zaupanje v spremembe.

Naredite vse, da boste ponovno verjeli življenju. Če so vas razočarali, te prhe razočaranja ne preumserite na vse ali vsakogar. Ne dovolite da bi vam izkušnja ali dve zaprle vse nadaljnje. Ne vrzite vse v isti predal. Niso vsi ljudje enaki. In niso vse okoliščine enake. In tudi vi ne boste ostali vedno enaki. Tudi vi se boste spremenili. Naj vas ne zaznamujejo pretekle izkušnje. 
 
Nedavno sva si z Mihaelom privoščila krajši, 3-dnevni oddih. Lexie in Taro sva pustila v varnih rokah osebe, ki ju obožuje in to v udobju najine hiše. In vse je bilo v redu. A prvo noč po najini vrnitvi sem se 3-krat prebudila. Lexie je slonela na moji roki in me preprosto opazovala. Njene oči so v soju jasne noči govorile svojo zgodbo. Pobožala sem jo in ji rekla: "Tukaj sva. Ne bova te zaupustila. Nikoli več ne boš žalostna. Rada te imava. In vedno te bova varovala." Razumela me je. Po moji spodbudi je mirno zaspala nazaj. Ko sem se obrnila na drugo stran pa mi je stekla solza po licu. Poznam občutke, ki jih pozna moja Lexie. Tudi jaz sem bila zapuščen otrok. In mnogokrat nisem več verjela ljudem. Ali da me bodo imeli radi. Pričakovala sem, da me bodo zapustili. In to so mi dokazovali vendno znova. Dokler nisem končno sprejela dejstva, da ne potrebujem več tega. Da sem vredna ljubezni. In nato so nehali odhajati. Ostali so. Ponovno sem zaupala ljudem. In sebi. In življenju. Da, včasih me še kdo razočara. Sem človek. A takrat vem, da določeni ljudje izbirajo svojo pot in to jim dovoljujem. Izpustim jih. A vem, da so tukaj ljudje, ki so vedno ob meni. Osredotočim se na njih. Sem hvaležna. In hvaležnost odpira vsa vrata. In Lexie? Njej bom povedala, da sva tukaj za njo, vedno. Vem, da mi bo nekega dne...verjela...
 

3. Tudi pozitivne spremembe potrebujejo čas. 

Včasih mnogi mislijo, da ko pride pozitivna sprememba, potem se vse uredi v enem samem trenutku. V pozitivnih vibracijah naj bi se znašli dobro takoj. A ni vedno tako. Pravzaprav ni vedno tako. Tudi pozitivna sprememba je sprememba. Če ste dolgo verjeli, da si ne zaslužite dobro ali pa ste živeli v težkih okoliščinah, potem lahko pozitivna sprememba v vas sproži mnoga vprašanja: "Ali bo trajalo? Kaj pa zdaj? Kaj pa če se slabo ponovi?" In tako lahko pozitivni spremembi zaprete vrata. Tudi ko pride in se pokaže, ji lahko odvzamete možnost na podlagi preteklih, težkih izkušnjah. In tudi pozitivne spremembe potrebujejo delo. Morda bi mnogi bili ob napisanem presenečeni, a drži. To delo vključuje delo na sprejemanju, odrekanju krivde, premagovanje strahu pred prihodnostjo, delo na manifestaciji, sanjah, željah in tako dalje. Le tako bo pozitivna sprememba stalnica in ne le začasna razbremenitev. 
 
In tako jo opazujem... Lexie kako se igra s smetmi. Igrače so ji mnogokrat še tuje. Ne pozna igre z njimi. Medtem, ko Tara žveči svojo izjemno zabavno igračo, se Lexie zadovolji z zmečkanim papirjem. Pozna ta papir. A občasno, ob nekaterih trenutkih vzame igračo in jo veselo prenaša naokoli. Nato se vrne k papirju. Tudi to ji dovolimo. Dovolimo ji, da od sprememb vzame vse, kar želi. A ji dajemo vedeti - da lahko izbira vse, kar si želi. To je njena pozitivna sprememba. To je življenje, ki si ga zasluži.

 

6. december 2018
Le še nekaj dni preprodaje! Mesta se polnijo hitro!