Angeli

Angele poznamo že od nekdaj. Sama sem jih označila kot darilo od Boga. O njih je bilo že veliko napisanega, saj izhajajo iz tradicije različnih religij. Njihove figure srečujemo v mnogih trgovinah s spominki in notranjo opremo, na slikah so upodobljeni s čarobnimi krili, ki pa jim jih je nadel človek. Angeli so glasniki Stvarnika, bitja Božje svetlobe, ki nam pomagajo na vseh področjih našega življenja. So izvor čiste ljubezni, ki nas nikoli ne obsoja. Poznajo našo življenjsko pot in njihova naloga je, da nas po njej vodijo, hkrati pa nas ščitijo pred nevarnostmi. Vedno imajo za nas sporočila in potrditve svojega vodstva – če jim le znamo prisluhniti. Komunikacija z Nebeško sfero nam lahko prihrani marsikatero nevšečnost in hitrejšo pot do odgovora, ki ga iščemo. Zato boste pod tem vprašanjem spoznali vaše nebeške pomočnike, v naslednjih dveh vprašanjih, ki sledita, pa boste našli odgovore, kako komunicirati z Nebesi in kako prepoznavati odgovore vodstva. Menim, da vas bodo zapisani odgovori popeljali na pot razumevanja nebeških sporočil, in srčno verjamem, da vam bo upoštevanje le-teh omogočilo dostop do povsem novih odkritij in odgovorov, ki ste jih iskali za svoje življenje.

 

Angeli varuhi

Angeli varuhi so manjši angeli, ki so nam bili dodeljeni še pred našim rojstvom in spremljajo izključno nas. So 24-urna asistenca, ki nikoli ne spi. Pomagajo nam na vseh področjih našega življenja – financah, zdravju, ljubezni, karieri in tako dalje. Za njih ni nobena želja prevelika ali premajhna. Vsak človek pa ima več angelov varuhov. Če kdaj v našem življenju doživljamo izredno krizno stanje, lahko Stvarnika prosimo za podporo v obliki dodatnih angelov, ki nam stopijo ob stran. Prav tako lahko enako prosimo tudi za druge ljudi. Vedno pa pri delu z Nebeškimi bitji velja pravilo zakona svobodne volje. Če želimo pomoč, potem moramo za njo tudi prositi. Seveda angeli ne potrebujejo dovoljenja za naše varovanje, saj je to njihova osnovna naloga. S tem varujejo našo dušo in telo pred prezgodnjim odhodom. Še ena zelo pomembna vloga angelov v naših življenjih je njihovo vodstvo. Zelo pogostokrat nam šepetajo vodila in nas usmerjajo na poti našega življenjskega poslanstva. Usmerjajo nas na pot, ki smo si jo začrtali še pred rojstvom. Vendar tudi tukaj velja zakon svobodne volje – brez našega privoljenja se ne bodo vmešavali v naše odločitve. To pa pomeni, da lahko človeški ego z vmešavanjem v zadane dušne preizkušnje duši velikokrat pošteno zameša načrte. Takšen človek se lahko začne zaradi tega kaj hitro oddaljevati od življenjskega poslanstva. Angeli nam zato poskušajo na vsakem koraku prišepniti vodstvo, ki nas bo usmerilo nazaj na zastavljeno dušno pot. Od vsakega posameznika pa je seveda odvisno, ali bo to vodstvo sprejel ali zavrnil.

Takrat ko nekdo izgubi stik s sabo in s svojim bistvom, želi višji jaz te osebe s pomočjo angelov »popraviti smernice«. To »popravljanje« smeri se velikokrat pojavi v obliki raznih izzivov, katerih namen je duhovna prebuditev. Če ste se morda prepoznali v tem, vam predlagam temeljito potovanje v svoje bistvo.
 Kako prosimo angele za pomoč?

Z besedami: preprosto povejte jim, kaj so vaše želje, na glas ali pa v mislih - ne prosite angele naj vam nekaj ''prinesejo'', temveč jih prosite, da vas usmerijo k tistemu, česar si želite. Angeli prisluhnejo le prošnjam ljubezni in dobrih namenom, zato jih nikakor ne prosite za škodovanje drugim.

Z mislimi: ne potrebujete se obremenjevati, kako boste izbrali prave besede za angele, saj angeli prepoznajo čisti namen ljubezni in zato ne potrebujejo besed.

S hvaležnostjo: zahvalite se angelom za blagoslove, ki jih imate in prejeli boste še več tega.

S pismom: napišite angelom pismo, jim predajte svoje skrbi in želje.

Z vizualiziranjem: v mislih si naslikajte situacije, za katere želite, da jih angeli obdajo in ozdravijo.

Pogosto vprašanje, ki ga dobim je - poklical sem angele, a se mi slabe stvari še vedno dogajajo. Zakaj?

Včasih se nam zdi, kot da so nas angeli zapustili ali kot da se ne odzivajo na naše prošnje, kar pa ne drži. Odgovor na to je, da obstajajo lekcije, ki smo si jih kot duša zadali še pred rojstvom. Ko pride do teh dogovorov ter izpolnitev obljub, nam morajo angeli pustiti, da opravimo svojo lekcijo, so pa on teh trenutkih vedno z nami in nam dajejo uteho. Zaprosite jih za pomoč, da boste čim hitreje premagali izzive.Angelski znaki

Angeli nam vedno puščajo sporočila in nam kažejo znake svoje prisotnosti. Večkrat, ko se boste povezovali z njimi in jih prosili za pomoč več znakov boste lahko opazili. Jasnost zaznav lahko okrepite z meditacijo, sproščanje, globokim dihanjem, prošnjo za vodstvo in znamenja.

Peresa: angeli nam kot znak pustijo pero, to je povezano z našim verovanjem in povezovanjem peres z njihovimi krili.

Ponavljajoče se besede ali slike: če se vam določena beseda ponavlja v pogovorih, filmih, glasbi in ste jo zaznali kot ponavljajočo, vam verjetno želijo angeli s to besedo predati sporočilo.

Vonj neznanega izvora po cvetlicah, parfumu, dimu.

Oblaki angelskih oblik. 

Bliski svetlobe pred očmi (npr. kot bliksavica fotoaparata), bliski barvne svetlobe 

Posebni znaki, ki jih sami zaznate kot angelska sporočila. Prisluhnite svoji intuiciji.Angelska števila, ki se vam ponavljajo v dnevu ali v fazi življenja

Angeli znaki so včasih tudi polni humorja, kar pomeni, da se se v življenju lahko malce več zabavate.

Angelska števila: 

0 - Stvarnikovo sporočilo ljubezni

1 - bodite pozorni na misli, razmišljajte o željah, ne o strahovih         

2 - ne izgubite upanja

3 - Jezus ali kakšno drugo nebeško bitje vam stoji ob stani

4 - angeli vam nudijo oporo v situaciji

5 - pozitivna sprememba je na vidiku

6 - skrbi glede materialnega prepustite Stvarniku in angelom, uravnovesite materialno in duhovno

7 - ste na pravi poti, ne ustavljajte se

8 - na poti vam prihaja obilje

9 - ne odlašajte, začnite se ukvarjati z življenjskim poslanstvom


Vabljeni na angelske meditacije, delavnice z angeli in individualne angelske readinge. Termine delavnic in angelskih meditacij najdete v koledarju dogodkov. 

Tekst iz knjige Nebesa odgovarjajo, Cristy Žmahar, © 2011 Potovanje duše. Vse pravice pridržane.

25. oktober 2019
20.11. se vrnite na naš naslov, kajti prihaja naša nova, izjemna spletna stran!