Čakre in afirmacije

Čakre in afirmacije

Sedem čaker predstavlja sedem energijskih centrov v telesu. Telesu se pomagajo povezovati z vesoljno energijo. Vsaka od sedmih čaker napaja z njo povezane pomembne organe v našem fizičnem telesu, zato je pomembno, da so čakre energetsko pretočne, saj lahko le tako v telesu obdržimo ravnovesje. Stres, žalost, škodljive navade, nezdrava hrana in podobno so dejavniki, ki ustvarjajo blokade v čakrah. Dolgotrajne blokade, pa naj so čustvenega ali fizičnega izvora, vodijo v bolezni. S čiščenjem čaker dajemo tako telesu kot tudi duhu potrebno količino energije, hkrati pa odstranjujemo blokade, ki povzročajo čustvene ali fizične izzive.

Čakre lahko čistimo z meditacijo, vizualizacijo, namenskim dihanjem … Tudi nadangela Rafaela lahko prosimo, da jih prečisti za nas. Meditacije čiščenja čaker so ene izmed najpogostejših vodenih meditacij na zgoščenkah ali spletu in jih zato ne boste težko našli. Spodaj vam predajam vizualizacijo čiščenja čaker, prav tako pa dodajam s tem postopkom povezane afirmacije.

Afirmacije

Afirmacije so pozitivne trditve, ki opisujejo želen izid situacije, za katero izrekamo afirmacijo. Ko nekaj dovolj dolgo potrjujemo z afirmacijami, vztrajnost tega postopka povzroči reprogramiranje podzavesti tako, da se le-ta naravna na pozitiven izid. Seveda morajo biti afirmacije, če želimo sprožiti pozitiven premik, izrečene z vero in voljo. Afirmacije so lahko tudi negativne in to poznamo vsi. Veliko ljudi si na dnevni bazi govori, da nekaj ne znajo, ne morejo, ne smejo, da ne gre, da so obupani, v depresiji in podobno. No, tudi ta ponavljanja imajo izredno moč in se enako kot pozitivne trditve udomačijo v naši podzavesti in postanejo naša resničnost. S pozitivnimi afirmacijami lahko nadomestite pretekle negativne vzorce. Afirmacije lahko uporabljate za vsa področja življenja, za čiščenje čaker pa jih imate opisane v nadaljevanju.
Pri afirmacijah si je vredno zapomniti predvsem to, da jih je potrebno izražati na način, ki potrjuje tisto, kar hočete, ne pa tistega, česar nočete. Tudi če nečesa nočete, morate razumeti, da že s samo mislijo na to temu dajete le še dodatno moč.
 
Primer                                            Neustrezna afirmacija                                      Ustrezna afirmacija
Želite spoznati partnerja               Nočem več biti sam.                          Sorodna duša prihaja v moje življenje. 
Bolezen                                      Nočem več trpeti in biti bolan.                   Zdrav sem in počutim se izvrstno.
Finance                                      Hočem, da moji dolgovi izginejo.                     Sem finančno preskrbljen.
Teža                                           Nočem več biti prekomerno težek.                      Moja teža je idealna.
 
Afirmacije izrekajte na način, kot da je že storjeno – torej v sedanjiku – in s kratkimi stavki. Morda se vam bo to sprva zdelo nesmiselno; le kako naj bi trdili, da je res nekaj, kar še sploh ni del naše resničnosti? A tako boste lažje občutili želen pozitiven izid in ga sčasoma tudi uresničili.

Vizualizacija čiščenja čaker 

Najdite miren prostor, kjer se boste sprostili. Lahko ležite ali pa sedite v meditativnem položaju. Če želite, si lahko predvajate mirno glasbo. Pokličite nadangela Rafaela in ga prosite za pomoč pri čiščenju čaker. Nato vizualizirajte, kako smaragdno zelen žarek nadangela Rafaela prečisti vsako čakro posebej, le-ta pa zažari v svoji barvi (opisane spodaj). Če kje začutite napetost, je dobro poznati vzroke teh blokad (nekaj jih je napisanih spodaj). Na koncu se Rafaelu zahvalite.

1. čakra: korenska čakra, leži na začetku hrbtenice ob trticiBarva: rdeča
Njena energija: preživetje, volja, odnosi z družino in zemljo
Blokade (delati na sledečih vzorcih): neodpuščanje iz naslova družine, neprizemljenost, strah, zamere, utrujenost
Afirmacije: Odpuščam vsem. Povezan sem z materjo Zemljo. Ljubim sebe in druge. 

2. čakra: sakralna čakra, nekaj prstov pod popkomBarva: oranžna
Njena energija: spolnost, partnerski odnosi, ustvarjanje
Blokade (delati na sledečih vzorcih): stari čustveni ali miselni vzorci, dojemanje telesa in spolnosti, težave s spolnostjo ali plodnostjo, zamere iz naslova ljubezni, brezbrižnost
Afirmacije: Sprejemam sebe, svoje telo in spolnost. Sprejemam in dajem ljubeč partnerski odnos brez zadržkov. 

3. čakra: nahaja se v solarnem pleksusu 

Barva: rumena
Njena energija: moč, samozavest, verjeti vase, samospoštovanje, postaviti se za sebe
Blokade (delati na sledečih vzorcih): strah, tesnoba, krivda, samouničevalne navade (na primer alkoholizem), manjvrednost, egoizem, strah pred konkurenco in drugimi ljudmi, težave s prebavo, želodcem ali črevesjem, zadrževanje in prebavljanje starih idej
Afirmacije: Ljubim in spoštujem se. Zaslužim si najboljše. Prepuščam se toku življenja. Varen sem. 

 4. čakra: srčna čakra, srce in prsni košBarva: zelena
Njena energija: prevodnik med čakrami, ljubezen, harmonija, čustva, življenjska moč
Blokade (delati na sledečih vzorcih): pretirani čustveni izbruhi, nesprejemanje ljubezni, zapiranje pred dajanjem ljubezni, občutljivost, nihanje ravni čustev in razpoloženja, težave s srcem ali dihali
Afirmacije: Sprejemam in dajem ljubezen. Sprejemam nove izkušnje. Varno je čutiti in ljubiti. 

5. čakra: grlena čakraBarva: svetlomodra 
Njena energija: komuniciranje in izražanje, odločnost, izbira, podajanje mnenja
Blokade (delati na sledečih vzorcih): trema, vnetje, angine, težave s ščitnico, nezmožnost izražanja, vznemirjenost
Afirmacije: Zame je varno komunicirati na način, ki je dober tako zame kot tudi za druge. 

6. čakra: tretje oko, na sredini čela

Barva: indigo modra
Njena energija: center duše, intuicija, videnje, spomin, način dojemanja in razmišljanja
Blokade (delati na sledečih vzorcih): zatiskanje oči, ne želeti videti resnico, upiranje notranjemu glasu, težave z glavoboli, nahodi, sinusi, težave z vidom in očmi
Afirmacije: Varno je, da vidim in sledim intuiciji. Moja prihodnost je svetla in polna obilja. 

7. čakra: kronska čakra na vrhu glave

Barva: vijolična
Njena energija: spanje, budnost, modrost, stik z višjim jazom in Nebesi, višji duhovni nivo
Blokade (delati na sledečih vzorcih): zanikanje duhovnega v sebi, bolezni glave, motnje živčnega sistema
Afirmacije: Sem duhovno bitje, vredno Božanske ljubezni. Sprejemam svojo notranjo modrost. 

Želimo vam dobrega počutja. Duhovni atelje Potovanje duše

BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopi v naše nebeške svetove s tedenskimi učenji, dnevnim navdihom in posebnimi obvestili, ki te povabijo v eterične objeme miru. Ob tvojem vstopu te obdarimo s kar tremi meditacijami in 12-timi manifestacijskimi obredi.

Kaj želiš prejemati?