Angeli v kožuhih

Angeli v kožuhih

Kajti nihče ni... kot Oni. Angeli v kožuhih, perju...

 • Ljudje se v svojih življenjih velikokrat močno navežemo na živali; lahko na domače ljubljenčke ali pa živali na splošno. Živali so čiste oblike energije in tudi one iz duhovnega sveta velikokrat pomagajo ljudem na Zemlji. Veliko ljudi mi je govorilo, da so v meditaciji videvali svoje živalske vodnike. Na primer: nekdo je kot svojega spremljevalca redno videval sibirskega tigra. Mogoče ne verjamete, vendar je to lahko resnica. Nekoč so mi povedali zgodbo o zgroženih sosedih v nekem stanovanjskem naselju, ki so ob oknu v enem izmed stanovanj videvali pravega tigra. Po nekaj takšnih videvanjih so o tem obvestili policijo, ki je obiskala lastnika stanovanja. In kaj se je zgodilo? Lastnik je le začudeno gledal; seveda v stanovanju ni bilo nobenega tigra. Je bil? Ni bil? Kdo ima zdaj prav? Angeli v kožuhu radi varujejo naše domove in so del naših življenj. Seveda so njihove naloge preproste, a zato nič manj cenjene. Poglejte v oči svojega ljubljenčka. Ta bitja so bila poslana k vam z razlogom. To ni »samo pes« ali »samo mačka« ali »samo papagaj.« To je čista Božja ljubezen. Živali imajo na človeka izreden zdravilen vpliv in mu lahko velikokrat pomagajo. Spominjam se, kako je moja psička v času mojega žalovanja vsako noč spala na mojem prsnem košu. To je trajalo več mesecev. Tudi danes je ljubeča do mene, čeprav sedaj spi v svoji košari. Če zaspi ob meni, spi ob mojih nogah. Takrat pa je s svojo nežnostjo in bližino zdravila moje ranjeno srce. Brez dvoma je zame Tara povsem enakovreden član družine. Vrnite živalim ljubezen, ki vam jo dajejo s tem, da jih imate radi nazaj. Bodite dobri do njih. 

Ali se lahko pogovarjamo z živalmi?

pogovarjanje z živalmi

 • Živali so za mnoge le bitja, s katerimi sobivamo na tem ljubem planetu, za druge drage prijateljice s katerimi si delimo tudi naše udobne naslonjače. Nekateri trdijo, da so »nižja« bitja, a tisti s prebujeno zavestjo dobro vedo, da so to posebne duše s posebnimi poslanstvi. Ti drugi so bili tudi prvi, ki so postavili sledeče vprašanje na glas: »Ali se lahko pogovarjamo z živalmi?« Težnja po tem se v novi dobi zdi zelo velika. A tisti, katerim se žival zdi »le« žival se sprašujejo le zakaj bi si želeli pogovora z živalmi? Menda nam ne bi povedale kaj »pametnega«? Saj ne morejo biti bolj razvite kot človek, kajne? Pa to drži? Čas je za resnične odgovore. Za vas jih bom odkrila Cristy Žmahar, duhovna učiteljica in prijateljica živali. Poleg štirih živali, s katerimi si delim svoj dom, na dnevni bazi komuniciram z vsemi živalmi, ki mi prekrižajo pot. Naučijo me veliko. Sedaj bi rada povedala tudi vam, da se pogovarjajo z vami. Z vsemi nami. 

Živalska zavest

angeli v kožuhih

 • Tako kot imamo ljudje zavest, jo imajo tudi živali. Zavest je izraz, kateri se uporablja za stanje budnosti in prisotnosti, tako na fizični, čustveni in duhovni ravni. In tudi živali imajo seveda zavest. Čutijo, mislijo, se odzivajo, opazujejo, se prestrašijo ali razveselijo. Potemtakem naj bi bila ta zavest enakovredna človeški, pa vendar je človek sebe postavil na prvo mesto piramide zavedanja, živali pa potisnil na dokaj nižje mesto. Zakaj? Ker nimajo »glasu«. Ne znajo govoriti (razen redkih izjem posebnih papagajev), ne oblikujejo besed, ne sestavljajo zapletenih stavkov s katerimi bi pojasnile svoje doživljanje. Zato je človek rekel, da je več vreden.
 • Vse to razumemo. Pa vendar se poraja sledeče vprašanje. Ali na primer papagaj pade v krizo identitete, se vpraša o tem kaj je njegovo življenjsko poslanstvo in podobno? Kdo zna v naravi, ki hrani vse nas bolje preživeti? Človek ali žival? Aha! Pa imamo odgovor. Potemtakem vemo  tudi to, da naj bi bile živali v resnici »pametnejše« in ravno zato ne potrebujejo kopice besed. Za njih so dovolj »besede«, ki so neizgovorjene. Kajti te po navadi tako ali tako povedo največ. Tudi pri človeku. A ne gre za tekmovanje. Mi vsi smo otroci Mati Narave. Sobivanje v sožitju, ljubezni in težnja po razumevanju vseh bitij, je ključ do zlate prihodnosti človeštva. In sem notri vsekakor uvrščamo tudi pogovor z živalmi. 

Zakaj pa bi se sploh pogovarjali z živalmi?

 

 • Kot da ne bi imeli dovolj dela en z drugim, kajne? Le zakaj bi si želeli pogovarjati še z živalmi? Preprosto. Zato, ker so živali naše sorodne duše, prav tako kot ljudje. Tako kot so vam bili vaši dragi poslani v življenje, da vas nečesa naučijo, vas ljubijo, podpirajo, izbrusijo na vseh nivojih vaše biti, so vam bile poslane z identičnim namenom tudi živali.
 • Tako kot vas včasih človek opozori pred prihajajočo nevarnostjo, se ta naloga zaupa tudi živalim. V zameno, da bi z njimi ravnali tako kot ravnamo s soljudmi ali pa odraščajočimi otroci – jih ljubili, nahranili, jim nudili zavetje in podobno. Gre za simbiozo bitij na našem planetu. Pa tudi to še ni vse. Živali se učijo od človeka in tako skrbijo za razvoj svoje zavesti. Enako naj bi storil človek, v kolikor bi želel občutiti popoln blagoslov bivanja na Zemlji.
 • Željo po komunikaciji z živalmi razvijejo predvsem ljudje, kateri živijo z živalmi. Želijo razmeti njihove potrebe in čustvena doživljanja. In prav je tako. Čestitam vam za tako ljubezen. Naučite se komuniciranja s svojimi ljubljenimi živalskimi dušami, nato pa to željo razširite še na vse ostale živali, ki jih boste srečali. 

In kako vedeti, kaj vam živali sporočajo? Kako se pravzaprav pogovarjati z živalmi?

pogovarjanje z živalmi

 • Za začetek razvoja daru pogovora z živalmi potrebujete le odprto in ljubeče srce. To je dovolj. Vaša naslednja naloga pa je, da postanete dobri opazovalci. V kolikor boste žival dobro opazovali, vam bo njeno gibanje povedalo ogromno. Premik oči, telesa, vse na živali govori kaj čuti in kaj potrebuje ali kaj sporoča. In seveda - vaja dela mojstra. Živali so izjemno prisotne v trenutku, medtem ko človek ves čas tava med svetovi od preteklosti do prihodnosti. V kolikor boste znali živali opazovati v trenutku pogovora z njimi, potem boste to komunikacijo osvojili zelo hitro.
 • Pa naj vam za lažje razumevanje podam primer. Nekega dne sem se vrnila domov, da bi na hišnem smetnjaku ugledala čudovito veliko vrano. Vrane imajo zame poseben simbol. Kot varuhinje so cele noči bedele ob moji bolni mami. Mirno so počivale na okenski polici njene sobe vse do dne, dokler ni zaprla oči in za vedno zaspala. Ko je zapustila Zemljo, sem vrane srečevala vedno, ko sem bila najbolj žalostna. Nekatere so mi dovolile, da sem jim prišla čisto blizu in utrnila se mi je misel, da bi jih lahko, če bi želela, tudi pobožala. Takrat sem vedno imela občutek, da mi jih pošilja moja mama in moje žalostno srce je dobilo vsaj nekaj utehe.
 • Pa se vrnimo na tisti dan, mnoga leta po maminem odhodu, ko pridem domov in na smetnjaku najdem vrano. Opazujem jo nekaj trenutkov in vidim, da s kljunom »tolče« po smetnjaku. Vprašam jo, kaj želi in zaslišim intuitivni glas, ki pravi: »Odpri smetnjak, odpri smetnjak.« Zunaj je poletje in zdi se mi, da ptica ne bi smela biti lačna. Prepričana sem, da ji lahko ponudim kaj boljšega za prigrizek, kot tisto, kar je v smetnjaku, a ta lepotica vztraja : »Odpri smetnjak.« In tako jo ubogam. Vrana se umakne iz pokrova smetnjaka, da le-tega lahko odprem, a ne pristane daleč stran od mene. In seveda me radovedno opazuje še naprej. In tako odprem smetnjak. In tam zagledam… V »napadu« hitrega pospravljanja (ki je botrovalo temu, da sem se znebila še nekaj fotografij), sem po nesreči v smeti odvrgla eno izmed maminim fotografij. Njene fotografije so nekaj, kar želim obdržati za vedno. Spomin na njo je ljubezen mojega srca. In smetnjak ni prostor za njeno fotografijo. Pogledam vrano s solzami v očeh in ji rečem: »Hvala.« Prisegla bi, da mi je odvrnila: »Z veseljem in rada te imam.« In nato je odletela.
 • Postanite opazovalci. Ko opazujete vaše živali ali pa tiste, ki jih srečate v naravi, jih resnično opazujete in poskušajte razumeti. Morda boste srečali veveričko, ki vam bo s tem sporočila, da potrebujete več igrivosti. Morda vam bo ježek dal vedeti, da prihaja čas, ko boste uživali v sadovih svojega dela. Morda bo vaše sporočilo povsem unikatno in razumljivo le vam. V kolikor se vaš hišni ljubljenček ne počuti dobro ga vprašajte kaj ga muči. Nato pa le zaupajte intuitivnemu občutku, ki vas bo vodil. Jaz pa se vam bom še oglasila in vam razkrivala najlepše pogovore, katere nam je namenila Mati Narava.
 • Hvala Narava in hvala vam, drage prijateljice  Živali. In hvala vsem vam, ki ste varuhi Narave in Živali. 
BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopi v naše nebeške svetove s tedenskimi učenji, dnevnim navdihom in posebnimi obvestili, ki te povabijo v eterične objeme miru. Ob tvojem vstopu te obdarimo s kar tremi meditacijami in 12-timi manifestacijskimi obredi.

Kaj želiš prejemati?