Kako meditirati

Kako meditirati

 »Uspešnost« meditacije se nekako »meri« z rezultati v vašem vsakdanjem življenju.

Ne gre pravzaprav za to KAJ se zgodi med samo meditacijo, kot je bolj pomembno to, da vidite izboljšane okoliščine in notranje počutje. Take rezultate nekateri vidijo takoj po uvedbi meditacijske prakse, spet drugi (predvsem tisti z veliko vzorcev ali stresa) pa rezultate vidijo po nekaj mesecih. Zato je zelo pomembno, da ne obupate in da meditacijo spremenite v način življenja. 

Meditacijska praksa & življenje visokih frekvenc

vodena meditacija

Samo meditacijo lahko še bolje osvojite še z dodatnimi energijskimi »uvedbami« v svoje življenje. Namreč, za uspešno meditacijo, polno jasnih odgovorov, je potrebno dvigniti duhovno in čustveno zavedanje, popolnoma umiriti um in dvigniti frekvenco vašega telesa. Torej, katere so te uvedbe, ki vam bodo pomagale do uspešnih in hitrih  rezultatov meditacije? In čemu slediti za samo uspešno meditacijo?

 • Skrb za telo. Skrbite za svoje telo z meditacijo, športom in zdravo prehrano.
 • Opustite odvisniške navade in redno čistite čakre. Cigareti, droge, težka hrana in alkohol so zelo slaba kombinacija z meditacijo. Medtem ko meditacija dviguje vaše energijo, jo navedene težke energije seveda znižujejo. Tako se znajdete v negativni energijski bilanci in doseganje uspešnih rezultatov meditacije postane Sizifova naloga. Principe meditacije in visoko energijo, ki jo prinaša, morate ohraniti tudi pri vsakodnevnih stvareh in navadah.
 • Vaja dela mojstra. Meditacija ni neka hitra rešitev, ko je že »hudo«. Meditacija je način življenja. Je nekaj, kar delate vsaj 4-krat tedensko in še dodatno takrat, ko je »hudo«. A vsekakor bo teh »hudo« časov veliko manj s pomočjo te izjemne starodavne praske.

Meditacijska drža in proces meditacije

vodnea meditacija

 • Ko pri meditaciji sedite je najpomembnejše, da imate raven, a nenapet hrbet. S tem omogočite popoln pretok energije. V meditaciji ne ležimo! Zakaj ne? Preverite pod rubriko z naslovom »sproščanje«. Vedno se osredotočajte na dihanje, ki naj bo globoko in umirjeno. Če sledite vodeni meditaciji in opazite, da ne morete več slediti, se nikar ne naprezajte. Naj vas vodijo občutki. Prepustite se. Odgovor, ki ga boste zaznali, bo prišel v obliki občutka, misli, prigovarjanja v obliki besed ali kot notranje vedenje. Morda se boste le sprostili in tudi to je dovolj. Vsaka sprostitev vas približa univerzalni kozmični energiji ljubezni in miru. V meditaciji se lahko samo umirite in spraznite um, ali pa poiščete odgovore, ki jih potrebujete za svoje življenje.
 • Poskusite meditirati ob približno enakem času vsak dan. Tako boste trenirali um veliko lažje, da ga boste naučili meditacijske rutine. Vaša podzavest se bo naravnala na to uro in bila veliko bolj »odprta« za vaše sugestije v meditaciji, kot pa da jo z meditacijo »presenetite.«
 • Zagotovite si, da vas med meditacijo ne bo nihče motil, saj ne v večjem obsegu kot so neki samodejni zvoki, katere ne gre nadzorovati.
 • V kolikor čutite, da vam raznorazna orodja pomagajo pri globoki meditaciji, potem jih vsekakor uporabite, pa če govorimo o dišečih palčkah, svečkah in podobno. Karkoli, kar vas lahko pripelje do tistih čarobnih zen občutkov, ki jih ponudi meditacija na splošno.
 • Spuščanje starega. Bodite pripravljeni spustiti negativne izkušnje. Ne gojite zamer ali sovraštva. Poskušajte razumeti namen vsake izkušnje, ki se vam je dogodila, in bodite pripravljeni odpuščati.
 • Preden se spustite v meditacije- kreacije, ki priklicujejo obilje, ljubezen in podobno…si zagotovite, da se najprej očistite starih vzorcev. Starih travm in bolečin. Preveč je ljudi, ki mislijo, da bodo z meditacijo lahko dobili rezultate, brez da bi najprej pripravili ploden teren, kjer se bodo pokazali sadovi visokih energij. Meditacije na temo priklica česarkoli ne bodo delovale, v kolikor ne morete ohraniti visoke energije. Pozitivna naravnanost je ključna. Vsaka misel je mogočen ustvarjalec vaše realnosti. Odločite se, da boste spustili negativne občutke, kot so sovraštvo, pohlep, zavist ... očistite se s pomočjo meditacije, najdite svoj čustveni mir, nato pa le pogumno naprej na ustvarjanje vaših želja.
 • Gojite ljubezen. Bodite prijazni do ljudi, narave in živali. Sovraštvo rani dušo, zato odkrijte v sebi ljubezen. Vaša duša jo pozna in vam jo bo razkrila. Ne storite drugim tisto, kar ne bi želeli, da oni storijo vam. Priskočite ljudem na pomoč, ko vas potrebujejo. To ne pomeni, da ste dolžni reševati njihove težave in jih prikrajšati za izkušnjo. Lahko pa ponudite roko in sočutje.
 • Komunikacija s Stvarstvom. Zavedajte se, da ni potrebno, da pot do duhovnega prebujenja prehodite sami. Z vami so Nebesa, ki vas vodijo in spodbujajo. Naučite se prositi za vodstvo in poslušati odgovore iz nebes.
 • Vzpostavite odnos z naravo. Vi ste del narave in narava je del vas. Narava zvišuje raven vaše energije. Preživite čas v naravi in bodite prijazni do živali in rastlin. Pomagajte planetu zviševati njegovo frekvenco.
 • Cenite vse izkušnje. Zavedajte se, da ne obstajajo prave ali napačne poti. Vsaka izkušnja, ki jo doživite, botruje vašemu duhovnemu napredovanju. Ne nosite krivde za pretekla dejanja in ne sprejemajte odločitev na podlagi mnenj ali strahov drugih ljudi. Ne živite v preteklosti, saj vas čaka trenutno življenje. Trpljenje je bilo za veliko ljudi blagoslov, saj so iskali orodje za premagovanje le-tega. Tako so odkrili duhovno bistvo. Največji mojstri so se rojevali iz največjih trpljenj. Svoje pretekle izkušnje ne spremenite v lastno prekletstvo.
 • Cenite svoje prave vrednote. To so načela, za katerimi suvereno in trdno stojite.
 • Znanje. Nebesa spodbujajo vse nas, da smo mogočni raziskovalci. Svoje napotke so narekovali številnim pisateljem. Intuitivno izbirajte literaturo, ki vam je na voljo. A vedite, da besede omejujejo. Vedno jih dopolnite z lastnimi izkušnjami. Vse, kar delate in ob čemer se počutite dobro, dviguje vašo zavest. Orodja, ki prinašajo znanje, so pomočniki ali pa sredstvo za Nebesa, da vam predajo informacijo, ki ste jo iskali.
  »V znanju je moč« (Francis Bacon). 

 Interpretacija videnega v meditacijiVelikokrat se nam v meditaciji pojavijo različni simboli in živali, znake pa si poskušajte razložiti po svojih občutkih, kar o simbolu ali živali že veste. Na primer če vidite metulja, je to znak preobrazbe, transformacije. Ali pa se vam morda oglaša kakšno nebeško bitje. SEBE vprašajte kaj vam v tem primeru pomeni metulj? Vedno najprej vprašajte sebe. Kajti videno v meditaciji je »prikrojeno« na vašo energijo. Vaša duša komunicira z vami preko stvari in simbolov, ki jih že poznate ali povezujete z izkušnjami v preteklosti. Zato si resnično zaupajte in zaupajte prvim odgovorom, ki se vam porajajo ob videnem ali doživetem v meditaciji. 

Kaj pa barve?

vodena meditacija

Ljudje veliko sprašujejo po pomenu barv, ki se pojavljajo v meditaciji. Ponovno velja tista zgoraj, da si barve poskušajte razvozlati sami, spodaj pa vam podajamo nekaj smernic, ki pa vam lahko vsaj malce pomagajo. 

Kaj po navadi pomenijo barve v meditaciji:

 • rdeča: strast, pogum, akcija
 • oranžna: samozavest, spuščamo zavore                               
 • rumena: modrost, praktičnost
 • zelena: ravnovesje in mir
 • svetlo modra: pomikanje naprej in individualizem
 • modra: komunikacija in ideje, delitev občutkov in misli
 • indigo: intuicija in sanje, iskanje sporočil in znakov vsepovsod
 • vijolična: umetnost in kreacija
 • bela: čistost in nedolžnost, blizu so novi začetki
 • rjava: prizemljenost, produktivnost, vrnitev na pravo pot
 • zlata: ljubezen, nisi sam
 • Želimo vam izjemne meditacije dogodivščine. 
  Cristy Žmahar, učiteljica meditacije in Duhovni atelje Potovanje duše. 
BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopi v naše nebeške svetove s tedenskimi učenji, dnevnim navdihom in posebnimi obvestili, ki te povabijo v eterične objeme miru. Ob tvojem vstopu te obdarimo s kar tremi meditacijami in 12-timi manifestacijskimi obredi.

Kaj želiš prejemati?