Magija

Magija


Veliko ljudi občuti izjemno grozo ob besedi magija. Ljudje si jo razlagajo kot energijo, ki se bo kot zlobna senca spravila na njih in jim z lahkoto zagrenila življenje. A to ni magija. Ne tista prava, polna ljubezni in pozitvnih vibracij. Tista, ki jo poznamo mi. Naše poslanstvo je, da se ljudje ne bi več bali magije, saj je tako zelo čudovita. 

Da pa bi bolje razumeli te energije, najprej razložimo kaj sploh magija je.Magija je močan energijski namen, poznan že tisočletja, ki se ga podpira z raznimi orodji in obredi. In zakaj je temu tako? Kajti, ko imamo ljudje v rokah fizična orodja, lažje verjamemo v manifestacijo energije. Od nekdaj smo radi nekaj »prijeli«, da smo v to lahko tudi verjeli. Magija se v svojih davnih začetkih ni delila na nobene barve, kot je to današnja praksa. Bila je preprosto magija. Tista najbolj ekstremna delitev med črno in belo magijo (kajti obstaja še mnogo vrst in barv) se je pričela zaradi nečesa, kar ljudje dobro poznamo še danes – zaradi napada in obrambe. Magi so že iz prazgodovine znali uporabljati svojo energijo in upravljati tisto, kar jim je narava dala –upravljanje elementov, uporaba zelišč, branje sporočil iz zapisov v naravi in podobno. Originalna magija se je uporabljala za manifestiranje stvari in skupno pridobitev nekega ljudstva ali združbe. Magi so bili tisti, ki so imeli dostop do informacij in na podlagi razvitih darov znali svetovati tudi največjim vladarjem. Čarovnik se je imenoval wicca, kar je pomenilo »modri«.
 
Z vzponom vere, predvsem krščanstva, so verske voditelje magi začeli izredno motiti. V prvotni magiji je bilo veliko veselja in užitka, vključno z intimo, medtem, ko se je cerkev vsiljevala v življenja faranov – recimo spolni odnos je bil prepovedan ob sredah, petkih, nedeljah, 40 dni pred Božičem ipd. Zato nikakor niso sprejemali »obnašanja« magije, ki ji za taka pravila ni bilo »mar«.  Tako se je leta1484 Papež Innocent VIII odločil in uvedel preganjanje magov in njihovo obsojanje. Ker so se magi za svoje preživetje morali boriti na vse možne načine, so začeli delovati tudi na temen način in vrnili udarec. Tako so se rodili temni magi in cerkev je imela še večji izgovor za njihovo uničenje in sežiganje. Vse velike mage so pobili, preživeli so le redki, ki so v majhnih skupinah ostali skriti. Šele leta 1951 so v Angliji odpravili zadnji zakon proti čarovništvu. Od takrat se te sposobnosti počasi, a vztrajno vračajo med ljudi, saj so naš naravni dar. Žal pa še vedno srečamo dva aspekta – temnega in svetlega. A v našem ateljeju izbiramo svetlega. :)
 
A magija bo še vedno naša lastna energija.

Pravila v vseh »odtenkih« magije so jasna in pravijo

  • Zakon svobodne volje bo vedno ostajal ultimatno vodilo ustvarjanja. Po domače – nihče vam ne more storiti nekaj, kar ne dovolite, da bi vam bilo storjeno. Črna magija je »uspešna« zato, ker ljudje verjamejo, da jih je napadlo nekaj, kar ne morejo nadzirati, kar pa ne drži. V kolikor veste, da imate vi moč nad svojim življenjem, bo to vedno največja sila ustvarjanja za vaše življenje. Nikar ne dovolite, da bi vas kdo s slabimi nameni prepričal, da vas drži v šahu. Držite namen, da ste »sami svoj šef«, izrecite, da ne sprejemate nič, kar za vas dobro ni, in za črno magijo boste praktično nedotakljivi.
  • V kolikor vseeno potrebujete pomoč belega maga, da vas samo usmeri na vaše prave tirnice moči, bodite prepričani, da imate resnično opravka z belim magom. Prepoznate ga tako, da beli mag nikoli ne napada in manipulira. Beli mag vedno ščiti in nikoli ne škoduje. Če že uporabi svojo magijo proti nekomu, jo uporabi kot odziv oz. obrambo v smislu, da poslano energijo samo vrne nazaj v smer iz katere je prišla. Torej je samo odbojnik in nikoli vržena sulica.
  • V kolikor se boste sami poslužili bele magije, potem sledite kodeksu belih magov, ki pravi, da se vsa orodja in nameni uporabljajo v najvišje dobro. In za izboljšanje vašega lastnega življenja. V obrede ali bele uroke se ne vključuje ljudi, ki na to niso pristali. Več o tečajih bele magije, ki deluje iz naslova ljubezni lahko preberete med našimi tečaji. 
  • Magije se ne gre bati. Kar so iz nje naredili ljudje je človeška odgovornost. A je del vas samih. Ne bojte se je prebuditi. In ne bojte se, če jo prebuja nekdo, ki ga ljubite. V kolikor pa se vseeno človeka, ki uporablja magijo bojite pomeni, da ta odnos ni za vas. 

V našem ateljeju se boste srečali z belo in zeleno magijo. Belo ste že spoznali v zgornjih besedah. Tukaj pa je še zelena magija. Upravljanje energije s pomočjo narave. Dreves. Rož. Lune. Morja. In ostalih elementalov narave.  Zato nosi zeleno barvo, ki je barva narave.  Živimo v svetu magije. Kajti vsaka mavrica, rojstvo ali stvaritev to je. Zato odprite svoje srce in vedno bo obveljala tista: »Dobro se z dobrim vrača.«  Vi odločate… Vendar pa z modro odločitvijo ne morete zgrešiti.
Želim vam izjemno popotovanje po magičnih svetovih. Cristy Žmahar, bela maginja

BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

Vstopi v naše nebeške svetove s tedenskimi učenji, dnevnim navdihom in posebnimi obvestili, ki te povabijo v eterične objeme miru. Ob tvojem vstopu te obdarimo s kar tremi meditacijami in 12-timi manifestacijskimi obredi.

Kaj želiš prejemati?