Življenje po življenju

Večno vprašanje – ali obstaja življenje po življenju?

Vsak od nas se je kdaj to vprašal. Vsi ljudje imamo v sebi neskončen in večen vir energije. Imenujemo ga duša. Duša »živi« tudi po smrti našega fizičnega telesa. Včasih je bila tema večnega obstoja tabu, o katerem se ni veliko pogovarjalo. Z napredovanjem znanosti in s širjenjem duhovnega zavedanja pa smo se tudi ljudje začeli počasi spominjati, kdo pravzaprav smo in od kod izhajamo. Ta spoznanja lahko sprejmemo po kanalu, ki povezuje našo dušo na Zemlji in naš Višji Jaz. Višji Jaz je delček naše energije, ki je vedno nastanjen v duhovnem svetu. Z njim lahko komuniciramo, on pa nam po naših intuitivnih kanalih sporoča vse odgovore, ki jih potrebujemo. Le prisluhniti mu moramo.
Zadnja znanstvena spoznanja o večnem življenju so izjemna. Nastajajo številne knjige s premnogo dokazi o obstoju življenja po smrti. Te knjige pišejo znanstveniki, kvantni fiziki, zdravniki. Leto 2012 prinaša velike spremembe na področju zavedanja. Ljudje bodo začutili potrebo po dvigovanju zavesti in veliko lažje se bodo povezali s svojim božanskim delom, s svojim višjim jazom.  
 
Če smo prišli iz »onostranstva«, potem se ne bi smeli bati vrnitve domov, nazaj v onostranstvo.  A resnica je, da se večina ljudi boji smrti. Velikokrat dobim vprašanje: »Ali smrt boli?« Ne vem. Še vedno sem tu. Lahko pa odgovorim na podlagi številnih raziskav in knjig, ki sem jim prebrala. Ljudje z obsmrtnimi doživetji pravijo, da smrt ni boleča. Duša takoj po prehodu občuti mir, spokojnost, spomni se svoje identitete, se združi z ljubljenimi dušami iz svoje duhovne skupine in občuti popolno harmonijo. Pravijo celo, da je rojstvo bistveno bolj travmatično za dušo kot smrt. Ko duša enkrat preide nazaj v duhovni svet, ne pozabi ljudi, ki so ostali za njo na Zemlji. Zaradi višjega zavedanja ve, da se bodo nekoč v duhovnem svetu spet srečali. Duše naših ljubljenih mnogokrat skušajo komunicirati z žalujočimi na Zemlji, vendar ta komunikacija velikokrat ni uspešna zaradi prevelike čustvene stiske žalujočega. Mnogi ljudje pravijo, da so potem, ko so se sprostili in dobili vero v življenje po življenju, prejeli številne znake preminule ljubljene osebe. Obstaja ogromno knjig s pričevanji o posmrtnih komunikacijah in te zgodbe so si velikokrat podobne. Verjetno ste tudi sami doživeli kakšno izkušnjo, pa si niste upali verjeti v njeno resničnost. Če je niste doživeli, pa ste zagotovo slišali o njej. Če odpremo um in srce, lahko spoznamo duhovne resnice, ki nas povežejo s Stvarstvom in z našim Višjim Jazom. Tako lahko dobimo odgovore do naše sreče in izpolnitve v svojem zemeljskem življenju.
 
Raziskovanje življenja po življenju ni pomembno samo zato, da bomo vedeli, kaj se bo zgodilo, ko bomo »umrli«, ampak tudi zato, da lahko, če se zavedamo obstoja  duhovnega sveta, zaživimo veliko bolj harmonično in srečno življenje. Ljudje smo sestavljeni iz dveh bistvenih komponent, duše in ega. Pomembna sta oba, duša zato, da duhovno rastemo in dosegamo nova spoznanja, ego pa zato, da lahko kot človeško bitje preživimo. Težave nastopijo takrat, ko prevladuje ego. V takšnih primerih se duša ujame v telo in zaradi ujetosti posledično ne more razviti svojih potencialov. To občutimo kot nezadovoljstvo, jezo, stres, nezmožnost ustvarjanja obilja in sreče … Na svetu je vedno več kaosa ravno zato, ker smo dopustili človeškemu egu, da dominira. Človeška dejanja brez vrednot so posledica razmišljanja sodobnega človeka, ki je prepričan, da je to življenje vse, kar ima, zato nima dolgoročnega videnja ali želje po duhovni rasti. Določeni ljudje se na koncu svoje poti obrnejo in vidijo, da nikoli sploh niso zares živeli. Vsekakor je za dušo bolje, da odide domov v duhovni svet polna lepih izkušenj in spominov na ljubezen, kot pa s spomini na utrujajoče življenje brez trenutkov veselja in z le malo pozitivnimi izkušnjami. Duša pride na Zemljo z namenom, da se bo naučila določene lekcije in da bo izpolnila svoje življenjsko poslanstvo. Če je človekov ego preveč glasen in če človek ne sliši vodstva, ki mu ga ponavadi šepeta duša ali njegov višji jaz, potem obstaja zelo velika možnost, da bo zgrešil bistvo svojega življenja. To pa v dušnem smislu pomeni, da si bo ta duša v naslednji inkarnaciji zopet izbrala podobno življenje z enakimi lekcijami. In ta krog se bo ponavljal tako dolgo, dokler človek ne bo dovolil svoji duši, da uresniči namen, zaradi katerega se je sploh rodil. 
 
Kaj se dogaja z dušo po fizični smrti?
 
Duša takoj po prehodu občuti mir in spokojnost. Spomni se svoje identitete, se združi z ljubljenimi dušami iz svoje duhovne skupine in občuti popolno harmonijo. Duhovni svet je kraj bivanja naše višje zavesti. Višja zavest je dimenzija, kjer domujeta ljubezen in ustvarjalnost. Vse, kar poznamo, izhaja iz duhovnega sveta. Tudi mi smo del duhovnega sveta. Duša vedno prebiva v duhovnem svetu, na planet Zemlja pa se inkarniramo z namenom okušanja fizičnega in z namenom rasti. Ko duša stopi na Zemljo, se mora seveda soočiti z občutkom ločenosti od duhovnega sveta. Zato nam je dana amnezija, ki onemogoča, da bi se na zavestni ravni spomnili, kdo pravzaprav smo in od kod prihajamo. Na zemljo pridemo z nalogami, ki jih želimo opraviti. S pomočjo teh nalog se naučimo lekcij, ki smo si jih v duhovnem svetu izbrali.  Ko pa se bomo teh lekcij naučili, se bomo vrnili domov v duhovni svet, kjer bomo živeli v popolni harmoniji in ljubezni. Seveda se tudi v duhovnem svetu učimo še naprej, in sicer s pomočjo naše duhovne skupine, s čimer se pripravljamo na še večjo rast. Duše v duhovnem svetu velikokrat pomagajo ljudem na Zemlji, jih spremljajo, usmerjajo. Naša prababica bo na primer morda postala naša duhovna vodnica. V duhovnem svetu smo združeni z vsemi ljudmi, ki jih imamo radi, in tudi ko na Zemlji nekoga izgubimo, je tolažilno vedeti, da bomo nekoč spet skupaj. Takšno vedenje vsekakor prinaša zelo potreben mir žalujočemu. Če se začnemo zavedati obstoja po življenju, pa smo lahko blagoslovljeni s številnimi znaki iz onostranstva, ki nam prinašajo mir in ljubezen v srcu.
 
Ljudje, ki imajo v sebi vero, si srčno želijo, da bi Nebesa resnično obstajala. Njihova lepota je bila opisana v številnih knjigah in ravno ti zapisi so ustvarjali željo po pridružitvi Nebesom, ko se zemeljsko življenje konča. Splošno mnenje je, da so Nebesa »kraj«, kamor pridemo le z dobrimi deli. Kaj pravzaprav so Nebesa? Kje so?
 
Odlomek iz knjige Cristy Žmahar, Nebesa odgovarjajo pravi:
 
 »Nebesa so tukaj in zdaj in so vsepovsod. So vaš vir ljubezni in vsega, kar nosite v svoji duši. Nebesa so božji dom vseh duš, angelov in številnih drugih nebeških bitij. Nebesa predstavljajo lepoto vseh lepot in so zatočišče vseh tistih, ki si tega želijo – nebeških vrat, kot jih radi poimenujete, ne zapiramo nikomur. Nebeško lepoto ustvarja vsaka duša in z njihovo rastjo rastejo tudi Nebesa. Na zemljevidu Nebes ne boste našli, niti vam jih ne moremo pokazati – Nebesa so v vaši notranjosti, tako vam razkrivajo svoj obstoj. Z vašimi besedami je Nebesa skoraj nemogoče opisati, a če se potrudimo, potem lahko rečemo, da so Nebesa kraj, kjer vlada ljubezen in vse, kar iz nje nastaja – ljubezen je edina resničnost. Nebesa so kozmična energija, ki je sestavljena iz zelo visokih vibracij. S to energijo lahko ustvarjate, vidite in izkušate vse, kar je ustvarjeno iz ljubezni.« 
 
Med komunikacijo z višjimi energijami so mi Nebesa opisovala ravno duše, ki so nekoč živele na Zemlji in so se po fizični smrti dvignile v svetlobo. Te duše se znajo izražati na način, ki ga razumemo, saj dobro poznajo zemeljsko vibracijo in delovanje človeškega uma. Med našimi pogovori se mi je zdelo najbolj zanimivo, kako različno duše opisujejo Nebesa. Od njih sem slišala že toliko razlag, da jih ne bi mogla prešteti. Tukaj je le nekaj od njih.
 
Duša, ki ji je bilo na Zemlji ime Marija: »V Nebesih so vse ulice in zgradbe zlate, veliko je tudi kristalnih palač. Vse naokoli so angeli in samorogi. Veliko pojejo in se smejejo.«
 
Duša, ki je na Zemlji slišala na ime Ana: »Tukaj sem tako mirna. Kamorkoli mi seže pogled, vidim naravo. Živim v majhni hiški, kjer največ časa preživim na verandi pred njo, s katere opazujem bele konje, ki se mirno pasejo nedaleč stran od mene.«
 
Duša, ki je na Zemlji slišala na ime Adam: »Obdaja me toliko barv, ki so naravnost čudovite! Teh barv na Zemlji sploh nisem poznal, pravzaprav, kolikor se spomnim, niti ne obstajajo. Vse je pisano in žareče, družim se z dušami, s katerimi sem si blizu, organiziramo razne piknike in zabave, še posebej takrat, ko se nekdo vrne domov v Nebesa. Vedno se lahko pogovarjamo z Bogom, samo pomisliti moramo na to in že smo pri njemu. Na takšen način se lahko pogovarjamo tudi z drugimi dušami in božjimi bitji. Če želimo potovati, si kraj samo zamislimo in že smo tam. Čudovito je.«
 
Torej, Nebesa so edinstvena izkušnja za vsakogar.
 
Kljub tako različnim opisom imajo vse te zgodbe in dojemanja en skupni imenovalec: občutek ljubezni, ki vlada. To sem doživela sama. To doživljajo ljudje v meditaciji z Nebesi. Obstajajo vibracije, ki jih (še) ne moremo znanstveno dokazati, saj obstajajo v drugačnih dimenzijah, kot jih razume naš intelektualni um. Ko se nam Nebesa približajo, lahko ustvarijo tudi številne fizične znake, ki se jih z racionalnim umom ne da razumeti. Vedno več je teh znakov, ki potrjujejo obstoj nečesa več, kot lahko vidimo le s fizičnimi očmi. Ti znaki, ki se pokažejo (in bodo v prihodnosti, ko se bo dvigovala zavest človeštva, le še močnejši) ogromnemu številu ljudi, pomenijo dokaz, četudi to niso »ustrezni« dokazi za znanost. 
 
Ljudje, ki so izkusili ljubezen in prisotnost Nebes, skušajo velikokrat dokazovati svojo izkušnjo drugim ljudem. Jih prepričujejo, da obstaja »nekaj več.« To ni potrebno. Sama odgovarjam ljudem, ki pravijo: »Verjel bom, ko bo videl,« takole: »UV žarkov tudi ne vidiš, a te opečejo. Vetra tudi ne vidiš, pa uživaš, ko te ohladi v poletni vročini.« Sama nikomur več ničesar ne dokazujem. Jaz VEM. Po vsem, kar sem doživela, naj drugi dokažejo meni, da Nebesa ne obstajajo. Ne lotevam se več Sizifovega dela prepričevanja neprepričanega.
 
Ko sem zaključevala knjigo, ki jo berete, sem že dobila dodatne razlage posmrtnega življenja in začeli so nastajati novi zapiski, ki bodo leta 2012 tvorili novo knjigo. Nebesa mi obljubljajo številne odgovore in razkritja. »Nebesa obiskujejo« bo resnično zanimivo popotovanje v posmrtno življenje in komunikacije. Vse, ki vas bo ta svet ta čas navdihnil, bom z veseljem povabila k branju. Ta čas pa ste za odkrivanje na vrsti vi. Želim vam obilo zanimivih prigod, ki lahko zaznamujejo vaše življenje z blagoslovi. 
 

Tekst iz knjige Nebesa odgovarjajo, Cristy Žmahar, © 2011 Potovanje duše. Vse pravice pridržane.

 
25. oktober 2019
20.11. se vrnite na naš naslov, kajti prihaja naša nova, izjemna spletna stran!