Blog

Kako premagati razočaranja in travmatske izkušnje?

Prišel bo čas obdobja, kjer bo za vas pomembno, da se očistite vsega starega, v kolikor želite, da bi predstava življenja začela uspešno igrati. Danes vam s pomočjo nebeške sfere podajam kar nekaj koristnih napotkov premagovanja travm, razočaranj in negativnih zapisov, ter vam šepetam kako se premakniti naprej (in to več kot uspešno).


1. V kolikor želite premike naprej in uspeh, ki vas bo blagoslovil, je zelo pomembno, da pozdravite stare travme. Najprej definirajmo kaj travma je. Travma je energijsko zelo močan spomin na dogodek, ki je posamezniku dal občutek ogroženosti, razočaranja ali druge vrste močne čustvene (ali celo fizične) bolečine. Ker so taki dogodki tako zelo močni, pustijo v posazmezniku zapis, ki komunicira z njim. Primer: v kolikor vas je nekdo v otroštvu zapustil na brutalen način, potem je to v vas pustilo občutke nezaupanja v druge ljudi in vase. V kolikor travma tega dejanja ni pozdravljenja, potem je lahko tako močno zasidrana v vaši podzavesti, da se ves čas soočate s strahom, da se bo enako pripetilo tudi v drugih odnosih. Strah pa je mogočen magnet, ki odgovori na vašo bojazen. In velikokrat se vam zgodba dejansko ponovi. Ne ker vesolje stresa neslane šale, temveč zato, ker se je odzvalo na vaš notranji zapis, ki ga ves čas poustvarjate. Te tramve oziroma zapisi nastajajo vedno znova in povsem normalno je, da se v življenju srečamo z njimi. Pomembno je le to kaj z njimi storimo. V kolikor znamo take zapise pozdraviti, jih nevtralizirati, vzeti iz njih le sporočilo in jih spremeniti v izkušnjo, potem je naša pot do predstave sreče na široko odprta.


2. Kako pa prepoznamo te zapise? Prepoznavati zapise travm ali ostalih močno čustvenih zapisov je izjemno pomembno pri zdravljenju le-teh. Namreč ozaveščanje je najbolj pomemben del vsega, kar želimo spremeniti, izboljšati in podobno. Ignoranca znakov, ki želijo opoziriti na travmo je slaba odločitev. Mnogi se izogibajo tem soočenj, ker mislijo, da bodo vplivi travm odšli oziroma se nekako razgradili sami od sebe, kar pa se nikoli ne zgodi. Najbrž ste opazili, da se zadeva le še stopnjuje. V kolikor se spustite v prepoznavanje težkih zapisov - od kjer prihajajo, kako vplivajo na vas in posledično- kakšno življenje ste si zgradili na podlagi doživetega, potem ste večji del naloge že opravili. Ozaveščanje se zgodi tako, da zaprete oči ali se kakorkoli drugače povežete s seboj in se vprašate: "Kdaj se mi je prvič pojavil izziv, s katerim se soočam na vsakodnevni bazi? Kdaj se mi je prvič pripetila izkušnja, ki se mi ves čas ponavlja?" Odgovor dobite preko meditacije, globokega razmišljanja ali pa pisanja, ki je mogočen sprožilec ozaveščanja.


3. Ko poznate svoje izzive, je čas, da jih tudi pozdravite. To naredite na več načinov. Prvi je ta, da nadaljujete z vajami ozaveščanja, da je to bila le ena izmed izkušenj in ne pričakujete več njeno pojavitev. Na primer, če je to strah pred nečim in vas je ta strah ohromil, da nečesa več ne počnete, je dobra odločitev ta, da naredite stvar, ki vas plaši. Po soočenju, ali po večih soočenjih, se bo strah odmaknil, saj ni več potrebe, da bi komuniciral z vami, če ste se odločili, da ga več ne sprejemate. Druga krasna metoda je, da prejokate in podoživljate travmo toliko časa, dokler ne bo začela izgubljati svojo energijo. Ko človek dovolj časa zdravi s solzami ali občutenji določeno travmo, se ta očisti - verjeli ali ne. Tretja metoda je na primer način, kjer travmo spravljate na plano z določeno meditacijo, odpuščate vsem vpletenim, nato pa, ko je travma izpostavljena, ji začnete pošiljati frekvenco pozitivnega. Tako se počasi negativno nevtralizira.


4. In ko je predstava že proti koncu je pomembno, da si daste novo priložnost. Da ne pričakujete več težkih dotikov izkušenj. Da gradite svoje sanje, želje, pa tudi delate za njih. Da se odpoveste obotavljanju tudi ko vas hoče prepričevati v svoj prav in stopate v potrebnih premikih tudi, ko je težek vaš korak. Premikati se je ključnega pomena. Ko si postavite datume in načine kaj ti premiki bodo, od njih ne odstopajte. Prvič, ko boste prelomili obljubo sebi, vam podzavest ne bo več verjela, da si želite sprememb in vas bo vrnila v stare zapise. Tega pa si ne želite. Opravite vse naloge. Opravite vse te vaje, tudi ko je najbolj težko, če le želite na koncu zaslišati bučen aplavz, ki bo sporočal - uspelo vam je!

  • Seveda pa vam lahko pomagam tudi jaz. S čudoviti tečajem čiščenja podzavetsnih vzorcev, katerega si lahko ogledate tukaj. 

    Želim vam vse dobro, Cristy Žmahar

0 Komentarjev

    DODAJ KOMENTAR

    BREZPLAČNA NEBEŠKA SPOROČILA

    Vstopi v naše nebeške svetove s tedenskimi učenji, dnevnim navdihom in posebnimi obvestili, ki te povabijo v eterične objeme miru. Ob tvojem vstopu te obdarimo s kar tremi meditacijami in 12-timi manifestacijskimi obredi.

    Kaj želiš prejemati?